Kind en scheiding

Jaarlijks maken naar schatting 70.000 thuiswonende kinderen een scheiding van hun ouders mee. De beslissing om te gaan scheiden wordt gemaakt door een of beide ouders.  Het gezin zoals het kind dat kende valt uiteen. De scheiding van de ouders betekent voor de kinderen het verlies van de gezinsstructuur en het gedeeltelijke verlies van een ouder.  Dit heeft altijd een grote impact op de kinderen.  Samen op vakantie, samen eten of bij familie op bezoek is meestal verleden tijd.

 

Ieder mens is anders, zo ook ieder kind. Kinderen reageren verschillend en vaak onvoorspelbaar op de scheiding van hun ouders. Toch is het mogelijk reacties te onderscheiden die bij veel kinderen in meer of mindere mate voorkomen. De manier waarop het kind op de scheiding reageert is afhankelijk van de leeftijd en het ontwikkelingsstadium van het kind. Daarnaast speelt het verloop van de scheiding, het conflictniveau en de omgang van de ouders met elkaar en met de kinderen een belangrijke rol.

 

Voor de kinderen is het dan ook erg fijn als ze merken dat hun ouders er alles aan doen om de scheiding voor hen niet nog moeilijker te maken en er serieus rekening wordt gehouden met hun wensen.

 

Mediation Praktijk Uden ondersteunt je hierin en zal altijd de belangen van de kinderen behartigen.

 

U kunt bellen voor meer informatie of of voor een gratis kennismakingsgesprek

06 – 51046643

Het ouderschapsplan ook belangrijk voor kortingen en toevoegingen