Mediation

Mediation is eigenlijk altijd de beste manier om conficten op te lossen. De partijen gaan onder begeleiding van een  onafhankelijke mediator het gesprek aan. De mediator zorgt ervoor  dat de gesprekken effectief verlopen en helpt beide partijen hun  belangen helder te krijgen. Er is ruimte voor emotie, erkenning en verwerking voor alle partijen.  Gedurende de mediation leren partijen beter met elkaar te communiceren om uiteindelijk zelf oplossingen te vinden en afspraken te maken waar beide zich goed bij voelen. Er zijn op deze manier geen winnaars of verliezers maar een herstel van het contact.

 

Om de mediation zo goed mogelijk te laten verlopen, zijn er een aantal regels waar iedereen zich aan moet houden, inclusief de mediator.  De mediation is altijd vrijwillig. Dit betekent dat iedereen op elk moment mag beslissen om te stoppen. De gesprekken zijn vertrouwelijk, dus alle deelnemende partijen tekenen voor geheimhouding. Het resultaat van de gemaakte afspraken wordt beschreven in een overeenkomst en door de partijen ondertekend. Deze overeenkomst is rechtsgeldig.

 

Uit onderzoek is gebleken dat een oplossing welke door middel van mediation wordt bereikt tot een betere oplossing van het conflict leidt dan wanneer een derde partij, bv een rechter, een uitspraak doet. Dit komt doordat de betrokkenen zelf invloed hebben gehad op de oplossing.

Rechters verwijzen ook steeds vaker door naar een mediator.

U kunt bellen voor meer informatie of of voor een gratis kennismakingsgesprek

06 – 51046643

Het ouderschapsplan ook belangrijk voor kortingen en toevoegingen