Een scheiding is meestal een periode met veel emotie, verandering en onzekerheid

Hoe gaat mijn toekomst eruit zien?  Wat voor impact heeft het op de kinderen? Moeten we verhuizen?Hoe gaan we het financieel regelen? Er moeten een heleboel afspraken gemaakt worden en dat terwijl er vaak nog veel emoties spelen. Hoe moeilijk is dat?

 

Je kunt naar een advocaat gaan. Deze zal voor jou persoonlijk de strijd aangaan maar vaak verslechtert dit de onderlinge relatie. Dit geeft vaak eindeloze conflicten in de toekomst met als gevolg hoge kosten en veel negatieve energie.  Zeker wanneer er kinderen zijn is dit geen goede situatie om in de toekomst weer gelukkig te kunnen worden.

 

Ga je scheiden en wil je de zaken goed regelen, dan is het verstandig om dit bij een mediator te doen. Tijdens de mediation is er aandacht voor de emoties van beide partners. Voor de scheidingsmelding en de acceptatie daarvan. Dit kan voor beide partners zeer verschillend zijn. Inzicht, begrip en een verbeterde communicatie maken dat het makkelijker is om samen tot goede afspraken te komen.

 

Alle afspraken worden vastgelegd in een convenant en als er kinderen zijn  het ouderschapsplan.De advocaat waar wij mee samenwerken stuurt deze stukken naar de rechtbank. Na 4 tot 5 weken volgt de beschikking. Bij de gemeente wordt de scheiding ingeschreven in de registers van de Burgelijke Stand.

U kunt bellen voor meer informatie of of voor een gratis kennismakingsgesprek

06 – 51046643

Het ouderschapsplan ook belangrijk voor kortingen en toevoegingen